personal

Olohuoneemme muistuttaa sisustusliikkeen takahuonetta. Pahvilaatikoita. Ikea-kassit täynnä vilttejä ja tyynyjä. Taulut pinottu seinää vasten. Kaaos. Keittiössä vitamiinit ja keittokirjat odottamassa siirtoa. Vanha pleikkari myynnissä Torissa, ja ruokailuryhmäkin kaipaisi uutta omistajaa. Uudet, vaihtelevuutta tuovat baarituolit tilattu. Pian, vihdoin, ruokapöytämme ympärille mahtuu enemmän kuin kaksi. Illalliskutsulista kasvaa, sillä voisiko joulukuun pimeitä iltoja viettää paremmin kuin omassa keittiössä hyvän ruuan ja ystävien seurassa. Perhettä, isovanhempia, anoppeja ja appiukkoja unohtamatta.

Kyllä vain, on ihanaa sanoa, että palaamme takaisin Etelä-Pohjanmaalle. Peltomaisemissa ja loputtomissa lakeuksissa on vain jotain niin kamalan kotoisaa.

Kesä Porissa oli tärkeä. Oli rentouttavaa kävellä kaduilla, joissa kukaan ei tunnista. Oli rentouttavaa saada uusi alku, tehdä ensivaikutelma jokaisen ihmiskohtaamisen yhteydessä. Oma aika ja etäisyys antoivat tilaa etsiä itseään ja kasvattivat. Auttoivat erottamaan kaikista ihmissuhteista ne tärkeimmät ja aidoimmat, joita vaalia.

Nyt olen enemmän kuin onnellinen paluustani takaisin juurilleni. Päivät yliopistolla toteutuvat helposti tunnin junamatkalla. Paikalliseen lempikahvilaan on kävelymatka. Tuttu luonto lähellä. 5-vuotias pikkusisko piristämässä päivää silloin, kun sitä eniten tarvitsee. Rakkaat ystävät ympärillä. Innovoivassa, yrittäjävetoisessa ja kasvavassa kaupungissa tuskin uramahdollisuudetkaan tyrehtyvät hetkeen.

Ja, eihän tämäkään lopullinen päätös ole. Elämä ja sen vapaus on siitä ihanaa, että koskaan ei tiedä, mistä itsensä vuoden päästä löytää!

Look of the day
Sock boots from Nelly.com
Culottes from Zara
Shirt from Cubus
Other pieces old

Jos tuttu ja turvallinen kotikaupunki, vuosia vanhat naamat ja kävelykadut ahdistavat ja olet jo pitkään miettinyt siirtoa suuntaan tai toiseen, tee se. Lähde pois, ja koe uutta. Pienikin muutos piristää. Oli haaveissasi sitten vaihtovuosi Euroopassa, puolivuotinen työrupeama toisella paikkakunnalla tai kuukausi Balilla surffaillen, lähde ja koe. Valintani muuttaa Poriin ei ollut ehkä se mediaseksikkäin, mutta toimi sekin yllättävän hyvin! Työ Cubuksessa, josta keväällä vain haaveilin, oma aika ja etäisyys auttoivat näkemään selvemmin lähelle. Ja, nyt olen enemmän kuin onnellinen paluustani takaisin juurilleni.

Ihanaa keskiviikkoa!

Suunnittele blogisi - valitse Nouwin monista malleista tai tee omasi, "osoita ja napsauta" - Napsauta tästä

Likes

Comments

@idamariaankkuri