Syksy on muutoksen aikaa. Kaupungit vaihtuvat. Elämäntilanteet muuttuvat. Ehkä koet tarvetta uusiutua itsekin. Kehittää itseäsi ja tehdä taas jotain uutta. Tuntuuko nykyinen työpaikka jo liian tutulta? Ehkä kaipaat uusia haasteita tai vain välivuodeksi jotain, missä voit tuntea itsesi tärkeäksi. Mietit ehkä voisitko ikinä saada sitä duunia, josta olet haaveillut jo kauan. Ole rohkea, laita itsesi likoon ja uskalla edes yrittää.

Harva meistä työskentelee parikymppisenä työssä tai alalla, joka tulee olemaan uramme merkittävin meriitti. Jokainen kokemus matkalla siihen oikeaan unelmien työhön on tärkeä. Voit kuitenkin pyrkiä jo nyt saavuttamaan työn, joka on tämänhetkinen unelmiesi duuni. Työnsaanti on kiven takana ja vaatii ahkeruutta ja pitkäjänteisyyttä, mutta se on mahdollista. Onnistuminen avaa lukemattoman määrän uusia ovia. Muista kuitenkin, että jokainen työpaikka on arvokas, teit sitten mitä tahansa. Ole siitä kiitollinen.

Hakiessa työtä, unohda en pysty-ajattelu ja korvaa se minä pystyn mihin vain-ajattelulla. Hyppää pois mukavuusalueeltasi, sillä se kannattaa. Uskalla uskoa unelmiisi ja omaan tekemiseesi. Mikä vain on mahdollista!

Kuinka sitten kulkea kohti tämänhetkistä unelmien duunia?

Mieti, mitä todella haluat tehdä. Haluatko työskennellä paikassa, jossa tienaat vai tehdä työtä, josta nautit, vaikka ansiot jäisivät pienemmiksi. Ota selvää mahdollisuuksista, kokeile ja mieti millainen työ olisi se, jonka eteen olet valmis taistelemaan. Ilman selvää visiota on vaikea lähteä eteenpäin.

Päivitä ansioluettelosi kuntoon ja hio ulkonäkö asialliseksi. Jos inhoat Wordia, tsekkaa Etsy.comin valmiit ansioluettelon pohjat. Jos haluat sähköistää cv:si tai luoda perinteisen cv:n rinnalle sähköisen version, tee itsellesi Linked.in-käyttäjä ja päivitä työkokemukset ja tiedot itsestäsi sinne. Muista myös muuttaa jokainen tiedosto pdf-muotoiseksi ennen lähettämistä. Sosiaalisen median aikana omilla kanavillaan voi tehdä vaikutuksen tietynlaisiin työnantajiin, joten katso, että ne ovat sisällöltään kunnossa. Muista liittää ansioluetteloon kuvasi!

Mieti kriittisesti omia vahvuuksia ja heikkouksiasi. Keskity vahvuuksiin, mutta uskalla sanoa heikkoudet ääneen ja kehittää niitä! Rakastu itseesi, ja ennen kaikkea usko itseesi, sillä jos et luota omiin kykyihisi edes itse, tuskin voitat tulevan työnantajasikaan luottamusta puolellesi. Säilytä nöyryys, mutta ole kunnianhimoinen ja tunne arvosi.

Kun olet hionut ansioluettelon kuntoon, tunnistat omat vahvuudet ja heikkoudet, ja olet löytänyt alan, jonne haluat suuntautua on aika ryhtyä toimeen. Täytä huolellisesti avoimet hakemukset tai jos yrityksellä ei ole tällä hetkellä avointa hakua, ota itse yhteyttä. Voit soittaa, mutta paras tapa on käydä paikan päällä. Esittele itsesi ja osoita kiinnostuksesi. Vaikka täytit netissä työnhakulomakkeen, ota silti yhteyttä yritykseen, mikäli työpaikkailmoituksessa on annettu yhteystiedot. Kysy rekrytointiprosessin etenemisestä ja varmista, että hakemuksesi on mennyt varmasti perille. Ole ahkera ja sinnikäs.

Jos pääsit haastatteluun, mahtavaa! Valmistaudu haastattelutilanteeseen kunnolla. Muista olla oma itsesi. Älä esitä mitään, mitä et oikeasti ole. Ennen haastattelua ota laajasti selvää yrityksestä ja sen toiminnasta. Sinulta ei välttämättä kysytä yrityksestä, mutta sellaisen sattuessa kohdalle nappaat pointsit kotiin omalla tietämykselläsi. Mieti myös miksi juuri sinä olisit paras valinta, mitä annettavaa sinulla on yritykselle ja mitä uutta ja arvoa luovaa yritys tulee saamaan sinulta. Usko itseesi myös haastattelutilanteessa, vaikka koko homma tuntuisi toivottamalta!

Työnhaku on usein sattuman kauppaa, ja oikealla ajoituksella on suuri merkitys. Sinnikyyskin usein palkitaan. Ole siis ahkera äläkä luovuta, vaikka alku näyttäisi heikolta.


Ole rohkea ja ylpeä itsestäsi. Sinä pystyt mihin vain, jos todella haluat. Rakastu ja usko itseesi, sillä jos et luota omiin kykyihisi edes itse, tuskin voitat tulevan työnantajasikaan luottamusta puolellesi.


Tsemppiä työnhakuun!


​LOOK OF THE DAY

Shirt Cubus (similar H E R E)
Pants Zara (similar H E R E)
Bag Mom's old
Shoes TopShop

Siirrä blogisi Nouwiin - nyt voit tuoda vanhat blogisi - Napsauta tästä

Likes

Comments